Natuurbegraven

Zuidema en duurzaamheid:

Omdat ons kantoor te vinden is in het buitengebied van Klaaswaal (met uitzicht over landerijen) zien en genieten we dagelijks van de schoonheid van de natuur. Of het nu in de vorm is van fazanten, hazen en  reeën achter ons kantoor of in de afwisseling van de seizoenen over de velden. Daar willen we zorgzaam mee omgaan. Daarom is ons kantoor al jaren voorzien van zonnepanelen en zoeken we bij onze investeringen in auto’s ook bewust naar elektrische of hybride auto’s. Naast onze eigen faciliteiten stellen wij ook de nodige eisen aan onze leveranciers (zoals kistenfabriek etc.) Een Natuurbegraafplaats in de Hoeksche Waard vinden wij dan ook een logische keuze.

Natuurbegraafplaats Zomerlanden:

Sinds enkele maanden is het mogelijk op de meest natuurlijke wijze te worden begraven in de Hoeksche Waard. Natuurbegraafplaats Zomerlanden, gelegen aan de noordrand van de Hoeksche Waard is de eerste natuurbegraafplaats van Zuid-Holland. De officiële opening is 16 oktober.

Wat is natuurbegraven?

Natuurbegraven is het begraven van een geliefde op begraafplaats Zomerlanden in het natuurgebied langs de oude Maas, met het gebruik van natuurlijke en biologisch afbreekbare materialen en met een blijvende grafrust. Hierdoor gaat een lichaam helemaal op in de natuur.

Waarom zou je hiervoor kiezen:

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor natuurbegraven. U kunt hierbij denken aan:

  • Behoud en bescherming van natuur voor deze en komende generaties.
  • Er is sprake van eeuwige grafrust.
  • Nabestaanden hoeven geen graf ‘netjes’ te (onder)houden.
  • U kunt uw geliefde herdenken in een sfeervolle omgeving.
  • Eenmalige bijdrage in de kosten van de begraafplaats.
  • U kunt zelf een (uw) rustplaats kiezen.

De duurzame uitvaart

Naast een begrafenis op de natuurbegraafplaats zijn er nog meer duurzame keuzen te maken. Onlosmakelijk verbonden is natuurlijk de keuze voor een duurzame kist of een wade.  Maar denk ook aan het gebruik van een elektrische rouwauto, een mooi veldboeket en een boomschijf als herinneringsplaquette op het graf. Voor al deze mogelijkheden (en andere) bent u bij Zuidema aan het goede adres.

Informatie:

Wilt u meer weten over natuurbegraven, mogelijkheden of kosten, neem dan even contact met ons op: 0186-571517 of info@zuidemauitvaart.nl

Meer informatie over Natuurbegraafplaats Zomerlanden:

https://www.natuurbegraafplaatszomerlanden.nl/natuurbegraafplaats/