Verzekering

Een uitvaartverzekering

Niet iedere uitvaart is even duur. De totale kosten van een uitvaart wordt in grote mate bepaald door uw persoonlijke wensen. Zo is een begrafenis meestal duurder dan een crematie. Denkt u daarbij aan de aanschaf van een graf en de kosten van een gedenkteken. En uiteraard is een koffietafel voor een kleine groep familieleden goedkoper dan een geheel verzorgde broodmaaltijd voor familie, vrienden en kennissen. Houdt tevens ook rekening met kosten voor een advertentie en bloemstukken. Wellicht is het verstandig om naast uw verzekering extra geld opzij te zetten om uw nabestaanden hier niet mee op te zadelen. Neemt u daarom gerust contact met ons op of kom bij ons langs om alle financiële consequenties in kaart te brengen.

Uw huidige uitvaartpolissen

Of u nu verzekerd bent bij Nuvema, Dela, Monuta, Yarden of welke maatschappij dan ook, u kunt altijd bij ons terecht. U bent dus niet verplicht om uw uitvaart door de maatschappij te laten verzorgen die op het polisblad vermeld staat. Wanneer u de uitvaart door ons laat verzorgen, keert uw maatschappij een vast bedrag uit. Met dat bedrag kunt u bij ons (een deel van) de uitvaart betalen.

Zelf sparen

Als alternatief voor een uitvaartverzekering kunt u er ook voor kiezen om in eigen beheer voor de eigen uitvaart te sparen. Discipline is dan wel noodzakelijk, want u moet niet in de verleiding komen om uw tegoed ergens anders aan te besteden. Vroegtijdig beginnen met sparen is wel aan te raden. Zo verkleint u de kans dat u op het moment van overlijden nog niet voldoende gespaard heeft voor een passende uitvaart.

Stichting Uitvaartverzorging Zuidema

Wanneer u geen uitvaartverzekering heeft en toch een bedrag apart wilt zetten kunt u ook een bedrag reserveren binnen Stichting Uitvaartverzorging Zuidema. Dit wordt ook wel een uitvaartdeposito genoemd. Daarbij zijn verschillende vormen mogelijk. U kunt kiezen voor een deposito met een vooraf afgesproken tegoed dat wordt uitgekeerd na overlijden, ongeacht de datum van overlijden. Alternatief is een koopsomregeling met jaarlijkse rentebijschrijving. Een uitvaartdeposito is niet afkoopbaar en kan uitsluitend worden gebruikt voor de uitvaart. Als er geld overblijft, wordt er uitgekeerd aan de nabestaanden. Een uitvaartdeposito wordt voornamelijk gekozen wanneer u vanwege uw leeftijd niet meer in aanmerking komt voor een reguliere uitvaartverzekering of wanneer u onderverzekerd bent. Ander voordeel is dat er voor een uitvaartdeposito binnen Stichting Uitvaartverzorging Zuidema een vrijstelling geldt van inkomstenbelasting in box 3. Daardoor betaalt u minder vermogensrendementsheffing en komt u wellicht in aanmerking voor huur- en zorgtoeslag. Bel of mailt u ons gerust voor aanvullende informatie.